Va rugam sa va inregistrati pentru a vizualiza tot continutul forumului.Multumim.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

VAMPIRII DIN MORGANVILLE

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 VAMPIRII DIN MORGANVILLE la data de Lun Oct 11, 2010 12:09 pm

DEstiny

avatar
Moderator
Moderator
Dacă aş începe prezentarea acestei serii spunându-vă că e altfel, că e diferită de ceea ce aţi citit până acum, aţi strâmba din nas şi mi-aţi zice că aşa spune toată lumea care mai lansează pe piaţă încă o serie cu vampiri. Dacă v-aş spune că autoarea, Rachel Caine, pe numele ei adevărat Roxanne Longstreet Conrad, e o reputată scriitoare de SF, fantasy, mystery, suspans şi horror, nu v-aş impresiona prea tare. Nici dacă v-aş spune că sub un alt pseudonim, Julie Fortune, a scris cărţi în seria „Stargate SG-1”. Nu sunt prezentaţi aşa mai toţi autorii publicaţi acum?
Prin urmare, nu vă mai spun decât că seria are în acest moment 9 volume pe piaţă, că primele 3, pentru început, vor fi publicate în limba română de editura Leda şi că artworkul pe care îl vom folosi pentru coperţi este cel al ediţiei americane pe care o folosesc în această postare.
Şi am să vă vorbesc puţin despre Morganville şi despre „casele de sticlă” de aiurea, menţionând că unora s-ar putea să li se pară întrucâtva asemănător cu ceva…trăit.

MORGANVILLE… un oraş care mi s-a părut cumva familiar. Unde am mai întâlnit aşa ceva? Un oraş în care domnea liniştea, ordinea şi disciplina. Şi curăţenia! Intr-un fel. Nu vedeai un afiş lipit pe stâlpi, nu vedeai cerşetori. Oamenii nu prea umblau pe străzi decât pentru cumpărăturile strict necesare, grăbiţi, tăcuţi şi fără să se uite la cei care treceau pe lângă ei, fie pe jos, fie cu maşina – şi mai ales când aceasta era o limuzină neagră, cu geamuri fumurii, în care era câte unul dintre EI – şi, oricum, nu după o anumită oră, când se dădea stingerea, iar lumina de pe străzi era ca şi inexistentă… Un oraş în care oamenii legii (indiferent cum se vor fi numit) vegheau destul de (inter)activ ca lumea să respecte ordinea şi disciplina şi, în mod vădit, lucrau pentru EI. Ţineau evidenţa strictă a tuturor celor din oraş - străinii erau dubioşi şi trebuiau supravegheaţi îndeaproape -, din fiecare casă, şi verificau ca să se asigure că toată lumea „se face utilă” comunităţii şi nu creează probleme. Cei care „creau probleme” dispăreau pur şi simplu. Iar despre cei dispăruţi nimeni nu mai auzea nimic, şi nici nu se mai vorbea. Puteai să pleci sau să fugi, dar „afară” trebuia să uiţi cu totul de Morganville şi chiar uitai, spre binele tău, fiindcă altfel o sfârşeai rău. Totul se desfăşura cu îngăduinţa şi conform celor stabilite de EI. Albul era alb şi negrul era negru, sau invers, în funcţie de cum hotărau EI. Dacă stăteai în banca ta, îţi luai serviciu, îţi întemeiai o familie, făceai copii şi-ţi vedeai de treburi (punându-ţi ochelari de cal) beneficiai de „protecţia” LOR. Ah, şi uitasem: un oraş în care exista un singur post de televiziune.
O atmosferă de teroare surdă, un bun cadru pentru un thriller fantastic, nu?

Norocul eroilor acestei serii - două fete şi doi băieţi cu comportament sincer, rebel, entuziast şi neprevăzător ca al oricăror tineri normali, şi ca atare catalogabili ca „potenţiali creatori de probleme” - se numeşte „Casa de sticlă”. Realitate şi simbol în acelaşi timp, aceasta îi protejează de tot ceea ce este afară. Evident, mai e şi prietenia lor… şi iubirea etc.. . Şi ce credeţi că fac aceşti patru prieteni? Dau de bucluc şi sunt puşi în ipostaza de a-i înfrunta pe EI! Moarte curată!? Sau poate nu. Citiţi cărţile şi veţi afla!


De aici puteti precomanda cartea.http://dobrevsworshipper.tumblr.com

2 Re: VAMPIRII DIN MORGANVILLE la data de Sam Oct 23, 2010 11:06 am

madalina's books

avatar
Nightwalker
Nightwalker
am citit primul volum,casa de sticla si-l ador.mi s-a parut foarte frumos,captivant si m-a tinut intr-o continua tensiune de la prima pana la ultima pagina.abia astept balul fetelor moarte.ii ador pe claire,michael si shane.

3 Re: VAMPIRII DIN MORGANVILLE la data de Dum Oct 24, 2010 9:00 am

Crimson_Moon

avatar
New-born vampire
New-born vampire
USA book covers
UK book covers1. Glass Houses (Casa de Sticlă)
2. The Dead Girls' Dance (Balul fetelor moarte)
3. Midnight Alley
4. Feast of Fools
5. Lord of Misrule
6. Carpe Corpus
7. Fade Out
8. Kiss of Death
9. Ghost Town (26 octombrie 2010)
10. Bite Club (3 mai 2011)


Imi plac copertile din SUA pentru ca au mai multa legatura cu ce se intampla in carte (pe fiecare coperta e cate un personaj, exemplu: Glass Houses - Eve, Dead Girls Dance & Midnight Alley - Claire, Feast of Fools - Michael)

Dupa parerea mea seria asta e super misto! ...toate cartiile sunt intodeauna intr-o continua miscare, rasturnari de situatie, chestii la care nici nu te astepti si multe momente de genu "OMG!" & cam toate cartiile se termina cu un cliffhanger... Asa ca trebuie sa citesti si urmatoarea carte ca sa stii ce se intampla, si urmatoarea, si urmatoarea... (produce dependenta laughing )

Cartea 6 "Carpe Corpus" a avut un final destul de sweet, si ar fi putut fii ultima carte din serie, ...dar tanti Rachel Caine are degand ca Morganville Vampires sa fie o serie de 12 carti yaayyyyyyyy!

Sunt definitely, Team Shane
Team Eve
& Team Myrnin


Elliot Scott - Danger Is Here (video by Rachel Caine)