Va rugam sa va inregistrati pentru a vizualiza tot continutul forumului.Multumim.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Autor preferat

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Autor preferat la data de Mier Oct 06, 2010 9:13 am

Andreea si atat


Elder Vampire
Elder Vampire
Autorul preferat? Fie el clasic, modern, contemporan, roman sau de orice alta natie. :]

http://kiss-of-eternity.forumer.ro/

2 Re: Autor preferat la data de Mier Oct 06, 2010 9:59 pm

Jinx

avatar
Rising Dawn
Rising Dawn
Mihail Drumes, mi se pare ca scris superb :x tot ce am citit de la el mi-a placut
Ionel Teodoreanu,J.k Rowling, L . J Smith, Stephenie Meyer .
atat imi vin acum in minte ..

http://jinxxgirl.tumblr.com

3 Re: Autor preferat la data de Sam Oct 16, 2010 10:06 am

Velvetine.

avatar
Touch of Shadow
Touch of Shadow
Pai desigur ca nu ma pot decide la un singur autor :-s sunt destul de multi care mi-au placut, chiar m-au impresionat prin scriiturile lor, cum ar fi:
Anne Rice, povestile ei cu vampiri mi se par cele mai inspirate din cate am citit, iar ea este o autoare excelenta, de renume.
John Steinbeck - am citit o singura poveste de-a lui, scrisa in doua volume si a fost suficient ca sa ajunga in topul preferintelor mele atat cartea cat si scriitorul.
Altii care imi mai plac ar mai fi: Mircea Eliade, Ionel Teodoreanu, Charlaine Harris, Sophie Kinsella, etc .:)

4 Re: Autor preferat la data de Vin Oct 29, 2010 8:46 am

darkflayer

avatar
Shattered Destiny
Shattered Destiny
Pai ar fi:
-Anne Rice are un stil aparte de a scrie.
-Stephanie Meyer m-a impresionat felul sau de a scrie,incepand cu Saga Amurg pana la Gazda.
-Mihail Drumes
-Mircea Eliade

5 Re: Autor preferat la data de Dum Noi 14, 2010 11:07 am

DEstiny

avatar
Moderator
Moderator
-Stephenie Meyer
-Richelle Mead
-J.K. Rowling
-Eminescu (daca se pun si poetii)
-L.J. Smith
-P.C. & Kristin Casthttp://dobrevsworshipper.tumblr.com

6 Re: Autor preferat la data de Dum Ian 02, 2011 9:01 am

kryptonite

avatar
Moderator
Moderator
Mmm, mi stiu ce sa spun.
Cred ca Richelle Mead ar fi prin topul meu, Mircea Eliade, Stephenie Meyer.
Dar cel mai mult imi place Jane Austen. nu a citit decat "mandrie si prejudecata" si "ratiune si simtire". Si a fost de ajuns

Spoiler:
Jane Austen (n. 16 decembrie 1775, Steventon, Hampshire, Anglia, d. 18 iulie 1817, Winchester, Hampshire, Anglia) a fost o romancieră engleză realistă din perioada romantică pre-victoriană. Datorită viziunii sale complex-realiste a vieţii interioare a femeilor, a măiestriei descrierii, a amestecului bine dozat de descrieri la persoana a treia, respectiv de comentarii ironice şi burleşti, Austen a devenit fără îndoială cea mai notabilă scriitoare a epocii sale, cu o influenţă deosebită asupra tuturor cititorilor săi, chiar dacă, în timpul vieţii, nu a avut prea mult succes.

Născută ca cel de-al şaptelea copil din opt (a avut cinci fraţi şi o soră mai în vîrstă, respectiv un frate mai tânăr) într-o familie mare şi unită aflată la marginea de jos a nobilimii engleze, Jane şi-a trăit toată viaţa în familia sa. La început educaţia şi-a primit-o de la tatăl şi de la fraţii ei, dar şi prin intermediul cititului. Educaţia sa formală a luat sfârşit când a părăsit şcoala Mânăstirii din Reading după un an şi jumatate, cu puţin înainte de a împlini unsprezece ani. Cam pe atunci a început să scrie ceea ce tatăl ei numea “Povestiri într-un stil cu totul nou”. Când avea optsprezece sau nouăsprezece ani a scris primul său roman, Elinor şi Marianne. Apoi s-a îndragostit.

Jane l-a întalnit pe Tom Lefroy la Hampshire în timpul vacanţei de Crăciun în anul 1795. La jumătatea lunii ianuarie, el a plecat la Londra pentru a studia dreptul. Jane l-a văzut din nou la Londra în august, însa nu se mai cunoaşte nimic despre relaţia lor până în toamna lui 1798 când se dovedeşte că aceasta nu a avut niciun rezultat. (Unica sora a lui Jane a ars multe dintre scrisorile acesteia, nemairămânând niciuna datată între 18 septembrie 1796 şi octombrie 1798.) Aceşti doi ani s-au numarat printre cei mai fructuoşi din viaţa lui Jane. După ce s-a întors de la Londra a scris Mândrie şi prejudecată, apoi a rescris Elinor şi Marianne sub titlul de Raţiune şi simţire şi, în final, Mânăstirea Northanger, pe care l-a terminat în 1799. Nu a mai scris niciunun roman timp de peste zece ani.

Dezamăgirea sa în dragoste poate fi, în parte, motivul tăcerii sale, însă un eveniment şi mai devastator a fost plecarea din Steventon a familiei sale în 1801, când tatal său s-a pensionat, pentru a trăi în Bath, un loc pe care Jane îl ura. În decembrie 1802 un tânăr bogat o cere de soţie pe Jane şi ea acceptă; totuşi, a doua zi, işi retrage acceptul. Câteva luni mai târziu vinde Mânăstirea Northanger unui editor pentru 10 £ dar aşteaptă în zadar publicarea cărţii.

Tatăl ei a murit în 1805, iar în anul următor Jane împreuna cu mama şi cu sora sa s-au mutat în Southampton unde au rămas până în vara anului 1809 când se mută în Chawton, satul Hampshire din care Jane Austen şi-a lansat, în sfârşit, cariera de romancieră. A terminat Persuasiune cam cu un an înainte de moartea sa provocată de boala Addison pe 18 iulie 1817.

Suportul stabil al familiei sale a fost esenţial în dezvoltarea lui Austen ca scriitor profesionist. Perioada în care Jane şi-a dezvoltat capacităţile artistice a început în adolescenţă şi a durat până la vârsta de treizeci şi cinci de ani. În această perioadă, ea a scris trei romane importante şi l-a început pe al patrulea. Din 1811 până în 1815, prin apariţia romanelor “Raţiune şi simţire”(1811), “Mândrie şi prejudecată”(1813), “Parcul Mansfield” (1814) şi “Emma”(1815), ea a avut succes ca scriitor. A mai scris alte două romane, “Mănăstirea Northanger” (scris între anii 1798 - 1799 şi revizuit mai târziu) şi “Persuasiune”, ambele publicate după moartea sa în 1817, şi l-a început pe un al treilea (denumit eventual “Sanditon”), dar a decedat înaintea finalizării sale.Blog-u' meu


-Şi de ce stai doar pe vârfuri? Crezi că ajungi mai uşor la stele?
-...cu braţele întinse şi cu ochii închişi. Şi parcă lumea-i a mea când mai stau cu ochii larg închişi.http://addicted-k.blogspot.com

7 Re: Autor preferat la data de Dum Ian 30, 2011 7:35 am

DEstiny

avatar
Moderator
Moderator
Paulo Coehlo se afla pe prima pozitie a topului meuhttp://dobrevsworshipper.tumblr.com

8 Re: Autor preferat la data de Lun Ian 31, 2011 1:08 pm

JJB

avatar
Darkened Hopes
Darkened Hopes
Clasici: Emily Bronte, J.R.R Tolkien, C.S Lewis
Contemporani: J.K Rowling

9 Re: Autor preferat la data de Mar Feb 01, 2011 8:53 am

cata0z

avatar
Kinky Vamp
Kinky Vamp
emily bronte
oscar wilde
umberto eco
paulo coelho
si stiu ca topicul se numeste autor preferat laughing dar chiar sunt mai multi... mult mai multi decat am scris eu
"Humanity takes itself too seriously. It is the world's original sin. If the cave-man had known how to laugh, History would have been different."


I'm not a body with a soul, I'm a soul that has a visible part called body.


No one loses anyone, because no one owns anyone. That is the true experience of freedom: having the most important thing in the world without owning it.

10 Re: Autor preferat la data de Dum Mar 27, 2011 8:05 am

just in love

avatar
Mundane
Mundane
pe primul loc la mine e Cecelia Ahern... PS I love you si Thanks for the memories sunt absolut superbe
apoi Nicholas Sparks cu dramele lui romantice
PC & Kristen Cast
JK Rowling
LJ Smith
Agatha Christie
si lista poate continua

11 Re: Autor preferat la data de Sam Mai 14, 2011 11:14 pm

Flory

avatar
Coven Leader
Coven Leader
Eu una consider ca,pentru toti cei ce chiar citesc de obicei,nu poate exista un autor preferat,caci la un moment dat te plictisesti sa citesti acelasi stil,mereu incerci ceva nou,astfel ca ajungi la urmatoarea concluzie:respectivul autor are ceva ce cel pe care l-am citit saptamana trecuta nu are si invers:-??.

12 Re: Autor preferat la data de Dum Sept 11, 2011 2:30 am

DreamBubbles

avatar
Touch of Shadow
Touch of Shadow
Da, ai maare dreptate.
Eu nu pot sa ma decid, fiecare e bun in felul lui. As minti daca as insirui aici cativa autori ( cei a caror opere le-am citit cat mai recent bigsmile ) . Asa ca toti au ceva aparte care ma atrage cumva

13 Re: Autor preferat la data de Mier Feb 15, 2012 2:16 am

Infinityxdesires

avatar
Initiate
Initiate
J.k Rowling, L . J Smith, Stephenie Meyer,Lauren Kate,Anne Rice,Nicholas Sparks cel mai tare autor de romantice pe care l-am citit! :)
si Paulo Coelho!

14 Re: Autor preferat la data de Lun Mar 05, 2012 1:18 am

Delirium

avatar
Initiate
Initiate
eu am 3 preferati: Stephen King, John Saul si Agatha Christie.

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum